11 julitentoonstelling

Henri Meynen, Rina Schotmans en Houtsnijdersclub Mol

  • vrijdag 1 juli 202210 uurtotzondag 10 juli 202216 uur

De Molse cultuurraad heeft al vele jaren de traditie om ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap een kunsttentoonstelling te organiseren. Dit jaar nodigde de cultuurraad zowel kunstenaarsverenigingen als individuele kunstenaars uit om aan de tentoonstelling deel te nemen: Henri Meynen, Rina Schotmans en Houtsnijdersclub Mol.

Henri Meynen maakt aquarellen. Zijn werk is fotografisch, botanisch en abstract. Maar evenzeer vind je tussen zijn werk enkele portretten. De aquarellen maakt hij op basis van een foto, soms met houtskool of Chinese inkt. Sommige werken worden gemaakt met een terug afgenomen achtergrond. Aan deze werken is zeer veel tijd gespendeerd. Voorbeelden hiervan zijn Mechanics monument, Perseus, Laocoon en Dionisos.

Rina Schotmans woont in Mol en is lid van kunstkring OK2000 in Olen. Ze fotografeert natuurbeelden die haar opvallen tijdens het wandelen met als thema ‘De Onderwaterwereld’.

De Houtsnijderclub startte in 1995 met een tiental leden. Ondertussen zijn ze in Mol uitgegroeid tot een vereniging van meer dan vijfentwintig leden, waaronder enkele echte kunstenaars. De houtsnijdersclub is een groep vrienden die de kunst van het houtsnijden terug nieuw leven wil inblazen. Ze streven ernaar om met eigen handgemaakte werkstukken naar buiten te treden. Met een speciale tinnen zegel en een certificaat tonen ze de authenticiteit aan van de werken die handgemaakt zijn.

Deze activiteit kadert binnen het Feest van de Vlaamse Gemeenschap dat van 26 juni t.e.m. 11 juli in Mol gevierd wordt. Ontdek het volledige programma via www.gemeentemol.be/11juli.   

Locatie

Exporuimte 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Organisatie

Cultuurraad Mol i.s.m. Henri Meynen, Rina Schotmans en Houtsnijdersclub Mol
cultuurdienst@gemeentemol.be
Tel.
014 33 08 95