Lezing: Aantrekken van vrijwilligers

  • woensdag 7 december 2022om20 uur

Zoekt jouw vereniging nieuwe vrijwilligers? Kan je wel wat tips gebruiken om geëngageerde mensen aan te trekken? Koen Vermeulen van Vrijwilligerswerkwerkt neemt je doorheen een lezing van anderhalf uur mee in wat hedendaagse aankomende vrijwilligers boeit en wat hen aantrekt. Inschrijven voor de lezing kan via https://www.gemeentemol.be/eloketdetailv2.aspx?id=1392

Vrijwilligerswerk anno 2022

De indruk leeft dat mensen moeilijk te motiveren zijn tot vrijwilligerswerk, laat staan hen te motiveren tot een vast engagement. De waarheid ligt eerder in de realiteit dat er anno 2022 een enorm vrijetijdsaanbod is en het vrijwilligerswerk is daar een onderdeel van. Vrijwilligers gaan permanent op zoek naar de plaats waar het leuk is én waar ze zich gewaardeerd en gemotiveerd voelen om een bijdrage te leveren. Organisaties die vrijwilligers willen aantrekken, moeten dan ook meer dan ooit nadenken over de manier waarop zij vrijwilligerswerk in hun organisatie vormgeven. Mensen willen zich zeker nog engageren, alleen is de manier waarop zij hun engagement aangaan de laatste decennia sterk gewijzigd.

Waar ligt de sleutel tot succes?

Wat betekent dit voor organisatoren van het vrijwilligerswerk? Waar ligt de sleutel tot succes bij het zoeken naar en vinden van nieuwe vrijwilligers? Op welke manier komt jouw organisatie naar buiten en op welke manier trek je bewust vrijwilligers aan?

Vrijwilligers boeien en aantrekken

Gastspreker Koen Vermeulen vertelt je meer over wat hedendaagse aankomende vrijwilligers boeit en wat hen aantrekt. Deze analyse leggen we naast de analyse over de aantrekkelijkheid van jouw eigen werking. Hoe kan je een aantrekkelijke organisatie zijn voor gedreven mensen? Hoe krijg je mensen over de streep om voor jouw organisatie te kiezen? Kortom, hoe kan jouw organisatie er één zijn waar een vrijwilliger graag wil terechtkomen én graag wil terugkomen?

De lezing is een initiatief van Vrijwilligerscentrale Mol in samenwerking met de dienst jeugd en sport, cultuur en seniorenplus.

Graag vooraf inschrijven via deze link voor 5 december 2022.


Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Organisatie

Vrijwilligerscentrale Mol
inne.dierckx@gemeentemol.be
Tel.
014 33 16 16