• woensdag 5 oktober 20229.30 uurtotwoensdag 9 november 202211.30 uur

5 lessen - woensdag vm

Iets te weten komen over de geheimzinnige technieken om van simpel druivensap een mooie, complexe wijn te maken, kan alleen maar het ‘ethische genot’ van het wijnproeven verhogen. De geur, de kleur, de smaak,… het is allemaal van belang. Wanneer bij het wijnproeven zelf de wijn eerst geduldig en zorgvuldig wordt bekeken en uitgebreid aan het oordeel van de neus is onderworpen, komt uiteindelijk het moment suprême: het geconcentreerd drinken en genieten van de wijn.

Wanneer je deze cursus volgt, zal je merken dat het je gaat lukken om belangrijke kenmerken te onderscheiden, en dat ook je aroma en smaakgeheugen zal vergroten.

Volgende thema’s komen aan bod:

  • de geschiedenis van de wijnbouw: van primitieve klimplant in de prehistorie tot de hedendaagse wijntechnologie
  • aroma’s en smaken leren benoemen; invullen van een degustatiefiche
  • factoren die de kwaliteit en identiteit van de wijn beïnvloeden
  • hoe wordt wijn gemaakt? Het nut van vatlagering, van oudering
  • degustatietechnieken en wijnproef per sessie (6 wijnen)
  • tijdens en eventueel na het degusteren: vraag – antwoord
  • je krijgt duidelijke info over de beschrijving en prijs van geproefde wijnen

Je betaalt voor deze reeks, naast het cursusgeld, een bijdrage van ongeveer 25 euro voor het proeven van de wijnen.

Locatie

Pionier
Guido Gezellestraat 31B , 2400 Mol