• woensdag 28 september 2022om20.15 uur

Misdaad en Straf is de eerste van Dostojevski’s vier grote romans en bevat alle thema’s die kenmerkend zijn voor zijn oeuvre:geld, geweten, gulheid, geilheid en God. Gefundenes Fressen dus voor de Lazarussen:een misdaadverhaal als een koortsdroom, met een hart dat bonkt van verontwaardiging en een held die regelrecht zijn eigen ondergang tegemoet loopt.

Koortsig, arm en misnoegd slaat de ex-student Raskolnikov een oude woekeraarster met een bijl de kop in. En meteen ook maar die van haar zus. Had ze maar geen getuige van de moord moeten zijn.Op de vlucht voor de wet en zijn geweten dwaalt hij nu door de steegjes van Sint-Petersburg en tuimelt hij van de ene bizarre ontmoeting in de andere. Komt de redding weer maar eens van een vrouw?

Met: Koen De Graeve, Pieter Genard, Patricia Kargbo, Günther Lesage, Femke Stallaert, RyszardTurbiasz, Joris Van den Brande en Ariane van Vliet


Recensies


De perfecte thuismatch - recensie De Standaard ****

'Tussen spel en sérieux: Lazarus vertimmert Dostojevski’s meesterwerk tot twee uur vitaal theater.' (Gilles Michiels)


Misdaad en Straf - recensie Cultuurblog Davidsfonds

Ik vind het heerlijk wanneer teksttheater een nieuwe dimensie krijgt en dat is precies wat hier gebeurde. Veel tekst, maar luchtig gebracht, met de nodige woordmopjes en andere humor. (…) Theater op zijn best: je weet dat er erg veel tijd, moeite en oog voor detail zitten in álles. Maar dat alles verloopt zo spontaan dat je bijna gelooft dat ze het ter plaatse verzinnen. Echt knap!’ (Laura Huygen)


Moord zonder verrassingen - recensie Het Nieuwsblad ***

'LAZARUS heeft er duidelijk voor gekozen om - en die keuze weten wij te appreciëren - het stuk te laten dragen door de vrouwen. Zeker door de hoofdrol aan de jonge Femke Stallaert te geven. Naast haar staan een schitterende Ariane van Vliet en nieuw gezicht Patricia Kargbo.’ (Magali Degrande)


Theater in het voorjaar: 8 onmisbare voorstellingen - UiT in Vlaanderen

LAZARUS die zich aan de Russen waagt? Joepie! Dat is altijd goed nieuws. Ook hun bewerking van Dostojevski's klassieker mondt uit in een feestje waarin hilarische en absurde situaties de boventoon voeren. Een uitgebreide cast met onder meer Koen De Graeve en Günther Lesage staat garant voor vaart en spelplezier.

 

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol

Video