• vrijdag 27 januari 2023om20.15 uur

 ‘Dit concert werd aanvankelijk gepland op 30 september 2022 maar werd verplaatst naar 27 januari 2023’

Natashia Kelly maakte enkele seizoenen geleden veel indruk met haar trio. Nu keert ze terug met een kwintet vol sterkhouders van de Belgische jazz én een nieuw verhaal. Hiervoor liet ze zich inspireren door de poëzie van dichters als R.M. Rilke en W.B. Yeats, die meer dan een eeuw geleden al schreven over de plaats van de mens in de natuur: blijft de mens er deel van,of gaat het gewin doorwegen? Gedichten die nu profetisch blijken.

Het leidt tot muziek die ineen woelige periode een boodschap vol poëzie vertelt. De muzikanten zitten verankerd in de jazz, maar laten ook pop en folk binnensijpelen. Ze spelen met zwier en verfijning, op maat van stem en tekst, die meer dan ooit naar de voorgrond komen, maar tegelijk een perfecte blend vormen met de muziek. Deze muziek blijft open én toegankelijk, is bloedmooi, zoekt naar hoop en gaat recht naar het hart van de toehoorder.

Met: Natashia Kelly(zang), Ruben Machtelinckx (gitaar), Nicola Andrioli (piano), Yannick Peeters(contrabas) en Dré Pallemaerts (drums)

Locatie

RElaX (Foyer Schouwburg Rex)
Smallestraat 2 , 2400 Mol