• donderdag 20 oktober 2022om20.15 uur

Leah Thys, een van de oermoeders van de Vlaamse soap, is de hoofdrolspeelster in De Dame in het Busje. Het stuk is een theaterbewerking van ‘The Lady in the Van’ met die andere grote actrice Maggie Smith in de hoofdrol.

We zijn in Londen, jaren ’70. De toneelschrijver Alan Bennett verhuist naar Camden Town en bemerkt daar een oudere dame die in een aftands busje lijkt te wonen. In dit waargebeurd verhaal vraagt deze dame of zij enkele weken voor het huis van Alan mag parkeren. Het worden uiteindelijk vijftien jaar…

De auteur had gedurende die lange periode alle tijd om het mysterie rond deze miss Shepherd te ontsluieren; het raadsel rond een autoritaire en wispelturige vrouw die niemand spaart, muziek haat, de Maagd Maria aanbidt maar tegelijkertijd ook van liefdadigheid een hobby maakt.

Doorheen alle meningsverschillen, zotheid en komische situaties wordt miss Shepherd de lieveling van de buurt. Eeb fascinerende mix van menselijkheid en humor.

Spel: Leah Thys, Ann Pira, Erik Goris, Maxime De Winne, Nathalie Wijnants, Ann De Winne, Guillaume Devos en Wouter Vermeiren

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol