• donderdag 10 november 2022om20.15 uur

In een suffig dorp zucht een gefrustreerde man tegen het leven aan. Zijn vrouw heeft hij harteloos lief en zijn assistente begrijpt niets van haar baas. Wankelend tussen ambitie en wanhoop geeft de man toe aan zijn onderdrukte ellende…

Henry omschrijven is niet eenvoudig, want Peter De Graef weeft een reeks verhaaldraden, waar je van de ene verrassing in de andere tuimelt, door elkaar. En net wanneer je je afvraagt waar dit naartoe gaat, schuift alles onverwacht en ingenieus in mekaar.

‘Henry’ bevat de opwinding van het detectiveverhaal, het amusement van een conférence, de ontroering van een oprechte bekentenis en het intellectuele genoegen van de speelse geest.

  • Het TheaterFestival duikt jaarlijks in haar archief op zoek naar een niet te missen pareltje uit de podiumgeschiedenis. De Golden Oldie 2020 was de monoloog Henry: een voorstelling die exact 25 jaar geleden de Thersitesprijs, of de prijs van de theaterkritiek, van het Nederlands-Vlaamse Theaterfestival 1997 won en keer op keer zorgde voor staande ovaties.

Recensies

Het Theaterfestival over Henry

Peter De Graef: ‘Een herneming is altijd stukken beter dan het origineel ooit is geweest’

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol

Video