• woensdag 30 november 2022om20.15 uur

In de marge van de onderhandelingen van het Verdrag van Versailles ontmoeten drie mensen mekaar in een hotellobby in Parijs. De grote oorlog is achter de rug, de sfeer is uitgelaten: detwenties zijn ready to roar.

De jonge, briljante econoom John Maynard Keynes - openlijk biseksueel in een tijd dat dat nog strafbaar was - is een van de onderhandelaars. Op een nacht valt hij voor de charmes van Lydia Lopokova, een ballerina van de Ballets Russes.

Zij houdt een Afrikaanse man in het hotel voor een bediende. Die blijkt echter Charles D.B. King te zijn, gezant van Liberia, het enige vrije Afrikaanse land. King is dan ook de enige zwarte onderhandelaar op het congres.

In de lobby en kamers van het Parijse Hotel Majestic ontspint zich een gesprek over vrijheid, waar ze alle drie naar op zoek schijnen te zijn. De drank vloeit rijkelijk, hun debatten zijn broeierig…

Met: Michaël Pas, Prince K. Appiah en Clara Cleymans

Trailer

Recensies

Pzazz over Vrede, Liefde & Vrijheid

"Maar Cleymans werkt als een magneet op de twee , als een fausse ingénue die al haar talenten en haar appetijtelijke lichaam inzet om de aandacht te trekken. Ze doet dat con brio, met een spervuur aan komische effecten, bijvoorbeeld als ze flauwvalt in de armen van de ene en de andere man. Hilarisch zijn de scènes waarin ze doet alsof ze slaapt, maar haar achterste wel heel wulps omhoog steekt, op een manier die aan de verbeelding weinig te wensen overlaat.” (Pzazz)

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol