• donderdag 15 december 2022om20.15 uur

Iedereen kent Federico García Lorca, een van de grootste Spaanse dichters van de vorige eeuw. Weinigen kennen echter zijn jongere tijdgenoot Miguel Hernández. Miguel was de zoon van een herder, werd dichter, streed in de Spaanse Burgeroorlog tegen Franco, kreeg de doodstraf en stierf uiteindelijk, nauwelijks 32 jaar oud, in de gevangenis. Een vrouw en een zoontje van drie bleven achter, nadat een eerste kind in de wieg was gestorven. Zijn bestaan was een mix van maatschappelijke betrokkenheid, literaire groei, vastberadenheid, liefde en pijnlijke tragiek. Ondanks zijn korte leven liet hij een belangwekkend oeuvre na.

Wie is Miguel Hernández? is een pittige productie die put uit het leven en werk van deze intrigerende jonge man. Elvis Peeters vertaalde zijn gedichten, Chris Carlier zette een aantal ervan op muziek. In een poëtische vertelling volgen we de dichter, doorweven met songs gebaseerd op zijn gedichten door het stomende viertal van Wilderman.

Met: Elvis Peeters (tekst, stem, vertelling), Chris Carlier (compositie, contrabas en elektrische basgitaar), Koen Van Roy (baritonsaxofoon) en Toon Van Dionant (drums)  

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol