• vrijdag 13 januari 2023om20.15 uur

“Op een ochtend in februari 2020, een paar weken voor corona, fiets ik naar mijn werk. Links het vliegveld, rechts volkstuintjes. Terwijl de opkomende zon in mijn linkeroog valt, denk ik plots: wat ben ik eigenlijk allemaal aan het doen?"

Aan het woord is Johan Petit, theatermaker en gelegenheidsfilosoof. Er ligt weer iets op zijn hart, over het leven, maar vooral over hoe hij zelf in dit leven staat.

In maart 2020 was hij net bezig met de voorbereiding van een nieuw stuk toen de coronacrisis uitbrak. Alles viel stil. En in juni werd zijn moeder ziek. Toen ook ging het leven met hem aan de haal…

Hij probeerde wat hem overkwam in woorden te vatten, Tom Pintens schreef er een prachtige soundtrack bij. Het werd een warm, intiem en melancholisch pareltje van een voorstelling.

  

"Als observator van het dagelijkse leven blijft Petit onovertroffen: met rake anekdotes vol couleur familiale schept hij het beeld van een warm gezin, waarin de zorgrollen voor het eerst worden omgedraaid." (De Standaard)

Tekst en spel: Johan Petit

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol

Video