• vrijdag 20 januari 2023om20.15 uur

Italië, 18de eeuw. De kerk is de enige werkgever van musici en zangers. Voor de hoge stemmen 'maken' ze castraatzangers. Tot de opera kwam, een muzikaal festijn van de bourgeoisie en de adel. Zij hadden diva's, echte vrouwen met de juiste vormen voor de hoogste noten.

Twee heerlijk arrogante broers, Angelo en Ricardo staan in een jaarlijkse talentenwedstrijd tegenover elkaar. Angelo wint een beurs voor het conservatorium en neemt Ricardo mee. Samen delen de broers lief, liefjes en leed tot ze in Parijs uit elkaar worden gedreven door hun ambitie. Wanneer de grote Georg Friederich Händel een opera schrijft in opdracht van de Zonnekoning, waant Angelo zich de enige uitverkorene…

FroeFroe neemt je mee in een vrolijke mix van gekke poppen, echte operazangers en fantastische acteurs. Geïnspireerd op de film ‘Farinelli’  vertelt DIVA een verhaal van broederliefde onder een deken van hemelse melodieën.

Het maakt van de FroeFroe’s, de Tarantino’s van het Vlaamse theater, misschien wel de laatste postmodernisten op onze podia. Van een pièta gaat het in één vingerknip naar pakweg paaldansen, van een sneer naar Pfizer naar een Breugheliaanse nachtmerrie met Pietje de Dood.” (Pzazz)

DIVA is geïnspireerd op de Belgische film “Farinelli”, het boek Stem van Daan Esch en Melodiën van Helmut Krausser en inventieve conversaties van de spelersgroep.


Met: Filip Peeters, Dimitri Duquennoy, Thais Scholiers, Dries De Win, Heleen Haest en Fien Van Der Aa
Zang: Serge Kakudji, Abigail Abraham en Thais Scholiers
Barokensemble (Theorbespelers en Viola da gamba): Floris De Rycker, Pieter Theuns, Pieter Vandeveire

Tailer

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol