• donderdag 26 januari 2023om20.15 uur

Sinds zijn voorlaatste roman WIL is Jeroen Olyslaegers toegetreden tot het gild van de grote Nederlandstalige auteurs. Na deze indringende roman over de razzia’s op de Antwerpse Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog, trakteerde hij in 2020 zijn lezers op Wildevrouw. Centraal staat de stem van het onvergetelijke hoofdpersonage Beer, een man die drie vrouwen in het kraambed verloor en zichzelf vervloekt achtte.

Het is een wervelende, monumentale roman vol vlees en geuren, vol narren en blinden, vol handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog door de straten van een gedoemde stad dansen.

In De Rouw van Beer kruipt de auteur opnieuw in de huid van zijn tragische hoofdpersonage, maar niet voor zomaar een lezing. Met de verenigde energieën van Nikkie Van Lierop (zang en percussie) en Eric Sleichim (BL!NDMAN/saxofoon e.a.) brengt hij een bezwerende performance. Een onvergetelijk moment dat ze voor het eerst met een livepubliek zullen delen, en dat in onze Schouwburg Rex.

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol