• vrijdag 30 september 2022om20.15 uur

 ‘Dit concert werd aanvankelijk gepland op 27 januari 2023 maar werd verplaatst naar 30 september 2022’


The Free Orleans Rebel Band
brengt een frisse update van de New Orleans-traditie. Deze hedendaagse avonturiers hanteren daarbij het motto ‘jazz als feest’. New Orleans-jazz heeft een wat duffe bijklank gekregen en mocht daarom, alhoewel die reputatie grotendeels onterecht is, toch wat afgestoft worden.

Reeds tijdens de freejazz-golf van de jaren ‘60 werd vaak teruggegrepen naar de revolutionaire geest van de vroege periode. De rebelse naam van de band spreekt boekdelen: het septet grijpt terug naar de hoogdagen van mannen als King Oliver, Johnny Dodds en natuurlijk Louis Armstrong, wiens ‘Hot Sevens’ als voorbeeld diende.

Je hoort bij de Free Orleans Rebel Band misschien ‘St. Louis Blues’ passeren, maar zeker niet in een aftandse stijl. Wel in een levende, lillende versie die nog altijd op de heupen werkt, met pakkende melodieën, vernuftige harmonieën en rot-aanstekelijke ritmes.

Met: Bart Maris (trompet), Joachim Badenhorst (klarinet en sax), Jon Birdsong (sousafoon), Nabou Claerhout (trombone), Waso De Cauter (gitaar), Christian Mendoza (piano) en Lionel Beuvens (drums)

Locatie

RElaX (Foyer Schouwburg Rex)
Smallestraat 2 , 2400 Mol