• donderdag 2 februari 2023om20.15 uur

Vechtstuk begint meteen met een klette­rende ruzie tussen een koppel. Verwijten over banale details en onover­ko­me­lijke breekpunten vliegen in het rond. Als toeschouwer ben je noodge­dwongen scheidsrechter, de ongemak­ke­lijke genodigde op een diner waarop gastvrouw en -heer slaags zijn geraakt.

Het stuk begint echt bij het opmeten van de schade, het in kaart brengen van de brokken. Want hoe geraak je terug on speaking terms nadat het onzegbare gezegd is? Hoe klim je als koppel uit de loopgraven en herstel je de intimi­teit?

Hieronder sluimert een politieke vraag – na Brexit, Trump en een steeds meer gepolariseerde politiek: hoe kunnen mensen die elkaar verbaal mismeesterden, terug op verhaal en tot een gesprek komen?

“ ‘Vechtstuk’ begint als een wrange screwball comedy, gaat door als een relaas van relatieproblemen en depressie en eindigt op een bitterzoete verzoening. Heel wat bochten in één stuk dat uitloopt op een aanklacht tegen de sociale condities die leven en liefde aanvreten. Van den Eede en Greg Timmermans verdedigen die pirouette met verve.” (Pzazz)

Met: Greg Timmermans en Ans Van den Eede

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol

Video