• woensdag 22 februari 2023om20.15 uur

In het zuiden van Italië wordt tot op vandaag de traditie van de serenata in ere gehouden: de avond voor het huwelijk begeeft de bruidegom zich met gitaar en gevolg naar het huis van de aanstaande bruid om onder haar balkon de liefde en het leven te bezingen.

Sopraan Noémie Schellens en gitarist Maarten Vandenbemden brengen serenades van onder de Napolitaanse zon tot in de geurige tuinen van Aranjuez, van de meeslepende opera-aria’s van Vincenzo Bellini tot de nostalgische klankwereld van Reynaldo Hahn.

Zanger, acteur en rasverteller Pieter Embrechts is de bard van dienst met zwoele liefdesgedichten, ludieke verhalen en spitante liedjes over de lenige liefde. Van Hugo Claus tot Toon Tellegen en van Judith Herzberg tot Herman Brusselmans.

Met vuur, een vleug melancholie en een guitige knipoog brengen ze een lofzang op het leven en de liefde in de goddelijke setting van de (voormalige) kerk van Mol-Donk. Een poëzie- en operaconcert waarin de liefde, in al zijn grillen en gedaanten, bezongen wordt. Halleluja!

Locatie

Den Donk
Sint-Antoniusstraat 2A , 2400 Mol