• zondag 2 april 2023om14.30 uur

Voor ‘Figure it out’ vertrokken Talitha De Decker en haar team van het spanningsveld tussen verbeelding en herinneringen. Weet je nog, toen je als volwassene terugkeerde naar een plek waar je als kind op vakantie ging? Je kwam terecht in een absurde wereld. Je kinderlijke herinneringen bleken volledig vervormd. Maar ook kinderen kennen die frictie maar al te goed: een stoel die te hoog was om op te kruipen, blijkt een jaar later een absurd kleine stoel. Perspectief is relatief want als ik later groot ben, wordt alles rond mij klein. Toch?

In ‘Figure it out’ staan perspectief, maatverschillen en patronen (of net het doorbreken ervan) centraal en wordt er volop gepuzzeld met de verschillende elementen; met het eigen lichaam, met meerdere lichamen, met het decor en vooral met de verhouding van het ene tegenover het andere. Door middel van een specifieke projectietechniek wordt er ook visueel gespeeld met perspectief.

Hoekige en afgelijnde bewegingen in combinatie met speelse muziek en heldere beelden maken dat deze vrij abstracte dansvoorstelling zowel jong als oud weet te boeien. Het vormelijk afgelijnde geheel laat immers veel open qua inhoud en geeft zo de ruimte om vrij te associëren en je fantasie de vrije loop te laten.

Frisse muziek, toffe bewegingspuzzelstukken en een uitgekiende scenografie zorgen voor een versmelting van fantasie en realiteit. Een spel van kleuren en vlakken speciaal voor kleine mensen met grote dromen.

Talitha De Decker studeerde in 2014 af aan de Fontys Dansacademie, choreografie (Tilburg). In 2014 was ze assistent-choreograaf voor ‘dUb’ (Karolien Verlinden, Tuning People). Haar afstudeervoorstelling ‘SNAP’ (coaching: Jan Martens) werd geselecteerd voor Theater aan Zee (Jong Werk). Tussen 2015 en 2016 creëerde ze werk op vraag van uiteenlopende partners, nationaal en internationaal, waarna ze haar eerste avondvullende voorstelling creëerde, ‘TINKLING I’ (d e t h e a t e r m a k e r, Makershuis Tilburg, De Brakke Grond en Plan Brabant). Uit ‘TINKLING I’ spreekt haar fascinatie voor eenvoud in beweging in combinatie met complexe structuren en vakmanschap in de vorm. Uit de fysieke uitputting en speelsheid ontstaat binnen een frame van LED-licht een logica met eigen wetmatigheden. In 2018 creëerde De Decker bij fABULEUS ‘SNAP XL’ met 14 dansers, verder bouwend op haar afstudeervoorstelling ‘SNAP’. Met Lucas Devroe, Carli Gellings, Gaëlle Callewaert en Harrison Claxton koos ze voor dansers die de afgelopen jaren een interessant parcours aflegden en met wie ze reeds samenwerkte.


Concept
en regie: Talitha De Decker
Spel: Lucas Devroe, Carli Gellings, Gaëlle Callewaert en Harrison Claxton
Compositie: Benjamien Lycke
Scenografie: Jason Slabbynck
Coproductie met HET LAB, Hasselt

Trailer

Leeftijd

vanaf 6 jaar

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol