• vrijdag 7 april 2023om12.15 uur

De klimaatproblematiek (inclusief bijhorende hypocrisie) groeide de laatste jaren (eindelijk) uit tot een veelbesproken, uiterst urgent, en ook beladen topic. De Oost-Vlaamse comedian Koen Dewulf voelt zich daarom verplicht om met Ecocriet 2.0 langs de Vlaamse theaterzalen te trekken en zo een vervolg te breien aan zijn Ecocriet-tournee van 2014.

In 2014 hoopte Koen er nog op dat we tegen 2023 op klimaatvlak zouden staan waar we moeten staan en dat de wereld niet richting ‘naar de vaantjes’ zou gaan. Maar helaas!

Enerzijds moeten we nu 's nachts alles opladen (auto, fiets, laptop), anderzijds moeten we geld bijkrijgen om die elektriciteit nog te kunnen betalen. We willen de wereld liever niet om zeep, maar de drang om goedkoop met het vliegtuig op reis te gaan, is nog nooit zo groot geweest. Een klimaattop met vierhonderd privéjets, kan het nog ‘ecocrieter’?

Koen stookt negen jaar later nog steeds met houtpellets en rijdt met zijn zoveelste 'laatste diesel'. En de bakfiets werd onder lichte dwang van zijn huisgenoten voorzien van een batterij en motor. Ecocriet 2.0 of niet?

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol