• zaterdag 13 mei 2023om20.15 uur

De jonge vaders Guga Baúl en Jonas Van Thielen zijn boezemvrienden. Beiden nemen ze de opvoeding van hun kinderen heel serieus. Want elke avond voor het slapengaan, nemen ze hun kids mee op een trip langs hun favoriete Vlaamse series en films uit de eigen kindertijd.

Hun grootste held en spilfiguur van dit bijzonder bedverhaal blijkt Urbanus te zijn, de Vlaamse oppergod van comedy die als Hector en Koko Flanel miljoenen harten veroverde. De reis brengt hen ook langs Postbus X, Kulderzipken, FC De Kampioenen,… Alles wat de jaren ‘80 en ‘90 kleur heeft gegeven, moet worden doorgegeven aan het nageslacht. ‘Mijn gedacht!’

Guga en Jonas hebben zo vaak naar al die series en films gekeken dat ze ongekende, vaak onbedoelde verbanden ontdekken en verborgen verhalen over de acteurs hebben bovengespit. Zelfs als je nog nooit van een reeks gehoord hebt, word je er door hun aanstekelijk enthousiasme in meegesleept.

Badje vol met Stroop is een wonderlijk sprookje over Vlaamse fictieklassiekers, speciaal voor jonge en oude volwassenen van zeven tot zevenenzeventig jaar.

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol