• dinsdag 11 oktober 2022om19.30 uur

Fermenteren, een eeuwenoude conserveringsmethode staat de laatste jaren weer volop in de belangstelling. Fermenteren is het gecontroleerd laten vergisten van groente, fruit, vlees, vis en zuivel om het langer houdbaar te maken. Maar fermentatie is ook een prachtige manier om smaken te veranderen. Denk aan bier, brood, wijn, zuurkool, yoghurt, boter, kaas en zure room. 30 tot 40% van het heerlijks wat we dagelijks eten is ontstaan door fermentatie.

Bij het fermenteren gebruiken we micro-organismen om moleculen af te breken, en zo ontstaan er allerlei nieuwe stoffen en smaken. Zelf fermenteren is eenvoudig, veilig en leuk om te doen. Bovendien is het gezond voor je darmen, een boost voor je immuunsysteem en vooral duurzaam.

Om veilig te fermenteren, zijn er maar een paar regels. Na een uiteenzetting hierover gaan we dadelijk zelf aan de slag.

Begeleiding: Jos Bosmans
Max. aantal: 12 deelnemers

Locatie

Vergaderzaal cc 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol