Mols comité KotK & LotinCo i.s.m. Prof. Dr. Em. Manu Keirse

Hoe vertel ik slecht nieuws aan de (klein)kinderen?

  • woensdag 5 oktober 2022om13.45 uur

Als Gezonde Gemeente Mol organiseren we tijdens de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid met als thema 'samen veerkrachtig', een gezellige info- en babbelnamiddag over 'hoe vertel ik slecht nieuws aan de (klein)kinderen?'.

De gastspreker is prof. dr. em. Manu Keirse, klinisch psycholoog en rouwspecialist, auteur van diverse boeken over verlies, afscheid, rouwen.

Voor veel ouders, grootouders en hulpverleners is het overbrengen van slecht nieuws moeilijk. Spreker Manu Keirse wil ouders, grootouders, leerkrachten, hulpverleners… inzicht geven in de leefwereld van het kind. Hij geeft handvaten om een kind op een goede manier bij verlies te betrekken en te begeleiden. Verlies kan zich in verschillende situaties voordoen: bij ziekte, overlijden naaste, ongeval, verder moeten met een beperking, verhuis, scheiding, overlijden huisdier, afscheid van…

Na de boeiende uiteenzetting is er kans tot napraten bij een drankje en ons eigen gebak.

Graag vooraf inschrijven via tegenkanker@gemeentemol.be of 014 33 05 03. Iedereen is welkom!

Een organisatie van het Mols comité Kom op tegen Kanker en LotinCo, samen met de dienst jeugd en sport - volksgezondheid, met de dienst seniorenplus - seniorenraad, met Het Huis van het Kind.

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Organisatie

Mols comité KotK & LotinCo
Website
www.gemeentemol.be