Gratis Wapenstilstandsdocumentaire in het kader van het Holebifilmfestival: Nelly & Nadine

Magnus Gertten, Zwe/Noo/Bel, 2022, 92’

  • vrijdag 11 november 2022om20 uur

Nelly & Nadine draait helemaal rond de intense liefde tussen de Brusselse operazangeres Nelly Mousset-Vos en de Chinees-Franse advocate Nadine Hwang, die elkaar op kerstavond 1944 in het vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück voor het eerst ontmoetten. Na de oorlog worden hun wegen gescheiden, maar de liefde voor elkaar houdt hen overeind. In 1950 emigreren ze dan samen naar Venezuela.

Regisseur Magnus Gertten was in 2007 erg onder de indruk van archiefbeelden uit 1945 van de aankomst van ex-gevangenen uit de Duitse kampen in Malmö. Nelly & Nadine is de afsluiter van een trilogie (na ‘Harbour of Hope’ en ‘Every Face Has a Name’) die Gertten op die imposante beelden baseerde.

De kleindochter van Nelly dook in de archieven van haar grootmoeder en ze onthult zo het onwaarschijnlijke levensverhaal van Nelly en Nadine. Een verhaal dat ook de families van beiden niet helemaal kenden omdat Nelly en Nadine hun liefdesrelatie ook voor hen geheim hielden. De prent kreeg op de Berlinale de Teddy Award voor beste LGBTQI-film.

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Video