• maandag 5 december 2022om20 uur

Leuven Bierstad is de zesde film in een reeksfilms waarin aan de hand van historisch beeldmateriaal belangrijke geschiedkundige verhalen over de stad Leuven worden verteld. Er werden prenten, schilderijen, foto’s, films, video’s en allerhande documenten gebruikt uit grote professionele archieven, zoals bijvoorbeeld die van VRT en Stadsarchief Leuven, maar ook uit heel wat private verzamelingen. Zo werd het een liederlijk historie over een vrolijk en geestrijk stadsleven.

Leuven staat sinds mensenheugenis bekend als dé bierhoofdstad van het land. Dat heeft veel te maken met het feit dat de grootste brouwerij ter wereld in de stad gevestigd is. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom de studentenstad deze titel meer dan verdient. Presentator en verteller Jeroen Meus, Leuvenaar en bierkenner, vertelt je er alles over in de documentaire film.

‘Leuven Bierstad’ werd geproduceerd door de Leuvense filmvereniging Fonk vzw (bekend van o.m. Cinema ZED, DOCVILLE, Kortfilmfestival en Dalton Distribution) met steun van Stad Leuven, Leuvenement vzw en Stadsarchief Leuven.

Filmkaart (beurtenkaart): 5 films + 1 gratis

  • Met de beurtenkaart kan je zes keer naar de film voor 30 euro.
  • De beurtenkaart is niet persoonsgebonden en blijft geldig tot één jaar na aankoop.
  • Te koop aan onze ticketbalie en online.

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Video