• donderdag 2 februari 2023om14 uur

Dat Zillion een kaskraker zou worden, stond in de sterren geschreven maar dat de curieuze geschiedenis van de Antwerpse megadiscotheek de gemoederen nu nog zo zou beroeren, verrast toch. Oud en jong worden aangetrokken door deze als door een ervaren DJ gemixte combinatie van feestkomedie en Griekse tragedie. Dat ‘Zillion’ ook filmtechnisch een bijzonder hoog niveau haalt, is meegenomen en lokt onmiddellijk ook de liefhebber van de ‘betere’ film naar de zalen.

Het verhaal van computernerd Frank Verstraeten en zijn entourage bevat alle elementen die doen watertanden. Seks, drugs, misdaad en veel overmoed tekenden voor de opgang en de val van het legendarische luchtkasteel. Het eerste deel van de film is een vat vol euforie. De ambities zijn grenzeloos en we kijken naar een haast zorgeloze joyride. De toxische relatie tussen Frank en een voormalige Miss België luidt daarna een psychologisch drama in.

‘Zillion’ is zondermeer de juiste film op het juiste moment. In een bange tijd een story over een schijnbaar grotendeels onbezorgde periode…De Morgen

Met: Matteo Simoni, Charlotte Timmers, Jonas Vermeulen, Geert Van Rampelberg…

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Video