gie Knaeps

40 jaar Rockfotografie

  • zaterdag 28 oktober 2023 tot zondag 19 november 2023

Gie Knaeps werd in 1953 in Mol geboren. Al op zijn veertiende trok hij naar de fotovakschool SISA in Antwerpen, en nadien naar de St Joost Academie in Breda. Als zestienjarige liftte hij naar concerten en festivals in België en Nederland. Zijn eerste publicaties waren in 1968 in Hitweek/Aloha (Nederlands Undergroundblad).

Hij verwierf bekendheid als freelance fotograaf voor o.a. Humo, Panorama en vele andere tijdschriften, waarbij hij zich specialiseerde in concertfotografie, reportages en portretten.

Gedurende dertig jaar was hij zo huisfotograaf bij Humo (toen nog met een oplage van meer dan 200 000 exemplaren per week het grootste en meest invloedrijke Belgische weekblad), waar hij als enige alle festivals (Rock Werchter, Pukkelpop, Pinkpop enz.) en concerten, dikwijls van op het podium, fotografeerde. Daarnaast deed hij op eigen initiatief ook veel portretsessies met artiesten.

Honderden muzikanten uit binnen- en buitenland passeerden voor zijn lens en zijn foto’s kwamen ook terecht in allerlei boeken zoals Humo-Rock ’n Rollgids, Twintig jaar Torhout/Werchter, Pukkelpop 25, Een Eeuw Popmuziek en Belga Cult. 

Cultuurcentrum Mol en het Vermeylenfonds Mol openen op 28 oktober om 15 uur graag een luisterrijke expo met meer dan honderd van zijn foto’s.

Locatie

Exporuimte
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol