Compagnie Barbarie

Gratis Chips

  • maandag 24 maart 2025 om 13.30 uur

1ste graad
Theater

In 'Gratis chips' legt Compagnie Barbarie feminisme helder uit… Niet didactisch, wel hilarisch.” (Filip Tielens, De Standaard)

Wat de strijd om een gelijkwaardige behandeling tussen jongens en meisjes met chips te maken heeft? Op het eerste gezicht bitter weinig.

Chips zien er voor iedereen (gelukkig nog) hetzelfde uit. Maar als er blauwe en roze chips zouden zijn, aten de meisjes dan enkel de roze en de jongens alleen nog maar de blauwe? Blauw en roze zijn geen onschuldige clichés. We hangen er heel wat vooroordelen aan op. Roze is voor meisjes, net zoals huilen, een zorgzaam karakter, dagboeken, gevoelens en pony’s. Blauw is voor jongens, net zoals auto’s, agressie, verbouwen, overuren en raketten.

En hoewel mensen erg van elkaar kunnen verschillen, we vinden het maar wat fijn om elkaar in hokjes te plaatsen. Meisjes roze, jongens blauw. Lekker simpel en duidelijk.

Compagnie Barbarie vindt het tijd om deze indelingen eens flink op de schop te gooien.
Met een vrolijke hamer en een zak chips nemen ze je leerlingen mee in een ietwat absurdistische wereld, waarin stereotypen totaal door elkaar zijn gehusseld! Want al draagt An al lang de broek, Jan draagt nog steeds geen rok…

Spel: Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol

Video