• donderdag 16 maart 2023om20.15 uur

Over het leven van de 28-jarige Amelie Albrecht kunnen we kort zijn: niet noemenswaardig. Na acht jaar tekenacademie kon ze nog niet tekenen, jarenlange vioolles leverde haar zelfs geen vaag gevoel voor ritme op en paardrijden moest ze opgeven omdat ze allergisch bleek voor die dieren.

En dan zwijgen we nog over haar schoolcarrière… Amelie kreeg heel haar Zwaar Leven te horen dat ze nergens zou komen met haar grote mond en die irritante neiging om alles in het belachelijke te trekken. Een eigenschap die haar vroeger inderdaad voortdurend in de problemen bracht, maar haar in 2018 wel quasi uit het niets de overwinning in Humo’s Comedy Cup opleverde.

Sindsdien verdient ze gelukkig geld door zichzelf te zijn: charmant onverschillig. Maar tegelijk is het leven er bepaald niet lichter op geworden. Blij wezen omdat je dan finaal toch iets van je leven maakt, blijkt ook een opgave te zijn. Amelies humor wordt gekenmerkt door een stevige portie je m’en foutisme en zelfrelativering. Kortom, pure stand-up comedy van de meest energiezuinige en duurzame soort.

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol