BERLIN/Yves Degryse

The Making of Berlin

  • dinsdag 17 oktober 2023om20.15 uur

7 juli 2016. Na een voorstelling van ‘Zvizdal’ tijdens de Berliner Festspiele ontmoeten de makers van BERLIN een kranige Duitser op leeftijd. Ze raken aan de praat en worden aangetrokken door zijn onwaarschijnlijke levenswandel. Vele gesprekken en weken later beslissen ze om het laatste luik uit hun Holoceencyclus (waarin ze verschillende stadsportretten maken) aan hem op te hangen.

Met live muziek op scène en het Orkest van Opera Ballet Vlaanderen op film raakt BERLIN verwikkeld in een uitzonderlijk Duits intrige, waarin Wagners Götterdämmerung een cruciale rol speelt.

“Feit of fictie? Genreoefening of autobiografie? Mockumentary of utopie? De geniale theaterfilm The Making of Berlin overdondert van begin tot eind: een misleidend meesterwerk!” (De Standaard *****)


ETRA: Lezing

Deze theaterproductie brengt ons terug in de tijd, naar het einde van het naziregime. Berlijn brandt, de op weerwraak beluste Russen staan voor de deur, Wagners Götterdämmerung weerklinkt luid. Het is het ogenblik van ‘Der Untergang’. De Apocalyps wenkt!

In deze lezing gaan we in op de manier waarop Hitler en de nazi’s keken naar Wagners werk.

(gratis voor wie tickets heeft voor de voorstelling van dinsdag)

Meer info

 

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol

Video