• vrijdag 8 december 2023 om 20.15 uur

Veldrijden. Cyclocross. Dat is een uur ploeteren in de modder, klieven door het mulle zand of vliegen over een ijzig parcours. Met de fiets op de schouder, wippend over de balken, springend over greppels. Onherkenbare gezichten, getekend door de koude of besmeurd door het slijk. Wat maakt veldrijden toch zo mooi en aantrekkelijk?

Wel, deze wintersport heeft het allemaal: dramatiek, het epische, bikkelharde duels, intriges, overvolle biertenten met een snuifje folklore, heroïek en hondstrouwe supporters. O ja, bovenal zijn wij héél goed in deze sport! Het lijstje Belgische wereldkampioenen is dan ook indrukwekkend lang.

In Crossen, Vliegen, Duiken en Weer Opstaan sleuren wielerverslaggever Christophe Vandegoor en zijn sidekick, meesterverteller en oud-wereldkampioen Paul Herygers je mee over de balken. Op zoek naar de roots van het veldrijden en de boeiendste verhalen uit deze intrigerende sport. Eén ding is zeker: de bijzonder sterke live band zal je met hét veldritlied bij uitstek uit je stoel sleuren: Sweet Caroline, oh oh oh…

Locatie

Hof van 't Rauw
Kiezelweg 181 , 2400 Mol