Circumstances / Piet Van Dycke

EXIT

  • dinsdag 12 maart 2024 om 13.30 uur

CIRCUS/ACROBATIE
Alle graden
Max. 200 lln.
55 min.

Geen iedereen zonder mij, geen ik zonder de ander.

EXIT toont de ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen.
EXIT is een spannende, impressionante en fysieke circusvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans).

"Het stuk bouwt slim op naar een adembenemende apotheose, waarbij het middelste decorelement als een rad ronddraait. De performers hijsen zich de lucht in, glijden van de muur en zoeken met z’n vieren een balans die ze uiteindelijk ook vinden. Indrukwekkend." (De Standaard)

"EXIT blaast je omver. Het is een combinatie van dans en circus, met vier eenlingen die, na aanvankelijke weerstand, elkaar nodig hebben om balans in hun leven te vinden. Het is ongelofelijk hoe de vier jonge mannen al die loop- en bewegingspatronen uitvoeren, telkens net omzeilend of juist expres het tegendeel. En hoe ze steeds net op tijd weg zijn om die omklappende wand niet tegen hun hoofd te krijgen." (Dagblad van het Noorden)

Concept, choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en Will Blenkin
Muziek: Bastiaan van Vuuren
Dramaturgie: Marie Peeters
Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld

Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt, HET LAB Hasselt, Circ’uit, Miramiro, Cirklabo Met steun van PLAN, Stad Leuven en Grensverleggers/deBUREN

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol

Organisatie

Cultuurcentrum Mol
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol
sabine.vanbaelen@gemeentemol.be