• dinsdag 12 november 2024 om 20.15 uur

Mitch Van Landeghem en Carine Van Bruggen schitterden vorig seizoen in ‘Opening Night’. Nu kruipen ze in de huid van Laurie Anderson en Lou Reed, twee iconen die groot werden in de seventies en eighties. Twee spilfiguren uit de New Yorkse avant-gardistische underground ten tijde van Andy Warhol.

Zij was een baanbrekende, interdisciplinaire muzikante, een pionier in het bespelen van nieuwe technologieën, hij een enfant-terrible van de rock-’n-roll die zich overgaf aan wilde seksuele avonturen en experimenten met geestverruimende middelen. Zij niche, hij populair. Zij nog in leven, hij niet meer. Twee geliefden met een heel verschillende achtergrond die elkaar pas op latere leeftijd tegenkwamen.

Laurie & Lou is een muzikale voorstelling over liefde in tijden van kunst en kunst in tijden van geld en faam. Over samenleven, samenwerken én concurreren. Over hoe een icoon te worden en hoe samen iconisch te zijn zonder in elkaars schaduw te staan.

Tekst, spel en muziek: Mitch Van Landeghem & Carine Van Bruggen
Live muziek: Shane Van LaerNaar aanleiding van deze voorstelling nodigen we op woensdag 22 oktober filosoof Johan Braeckman uit. Hij kom t met veel plezier vertellen over het existentialisme in het werk van Lou Reed. De muzikant die eerst met Velvet Underground geschiedenis schreef, en daarna artistiek talloze gedaanteverwisselingen kende, die allemaal het
bewijs waren dat een mens niet zijn hele leven moet samenvallen met zijn wezen, zijn essentie.

Wie een ticket heeft voor de voorstelling van De Hoe woont deze lezing gratis bij.

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol