• vrijdag 5 april 2024 om 12.15 uur

FRANKLIN viert de memorabele Queen of Soul. Aretha was niet voor niets de eerste vrouw op de cover van het iconische tijdschrift Rolling Stone. Haar carrière werd in aanwezigheid van president Obama weergaloos afgesloten met een fantastisch hommageconcert aan Carole King*. Kippenvel!!!

Vooral Emilie Leysen was van kindsbeen af in de ban van de grote gospel-, blues- en soulvrouw die met haar expressieve stem, haar onstuitbare energie en een ongelooflijke muzikale virtuositeit de wereld verbaasde. Maar ze voelde dat ze Aretha’s verhaal niet alleen kon vertellen. Gelukkig waren de namen van Dunja Mees en Sarah Devos haar bijgebleven van vorige muzikale ontmoetingen. Ze snuisterden samen door het gigantische repertoire van de soulgodin en vielen van de ene verbazing in de andere. Zoveel energie, zoveel goeie, vaak eigen songs en wat een arrangementen!

Superhits als ‘Think’, ‘Chain of Fools’, ‘Natural Woman’, ‘Say a Little Prayer’, ‘Never loved a Man’ maar evengoed meer verborgen parels en werk van Aretha staan op de playlist met hun vierkoppige band.

Met nog: Marcus Weymaer (drum), Roberto Mercurio (bas), Luc Canters (gitaar) & Niels Verheest (toetsen)

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol