Elena Peeters

Bidboek

  • dinsdag 19 september 2023om20.15 uur

Opgelet: in onze seizoensbrochure sloop een foutje bij de datum van deze voorstelling. De voorstelling speelt op dinsdag 19 september, en niet op woensdag 27 september.

In de basiliek van Tongeren ligt een Bidboek waarin je iets van je af kunt schrijven: smeekbedes, uitingen van hoop of dankbetuigingen. In de zondagse mis wordt dan gebeden voor wat in het boek werd neergepend.

Maar wanneer beslist iemand dat een last te zwaar wordt om alleen te dragen? Wanneer raapt iemand de moed bijeen om iets in dat boek neer te schrijven? Hoe vertaalt zo’n boek het lijden van anderen? En wat betekent het om te geloven in een tijd waarin individualisme hoogtij viert?

MoMeNT, een jaarlijks Tongers stadsfestival, vroeg Elena Peeters rond dit Bidboek een voorstelling te maken. Na haar voettocht naar Rome en haar bezoek aan gevangenissen met Amerikaanse ter dood veroordeelden, krijgt haar fascinatie voor de menselijke zoektocht naar God op deze manier een vervolg. Ze voegt haar eigen stem toe aan de flarden van levens, vragen en bedenkingen die ze in het boek leest.

Locatie

Sint-Lambertuskerk Bel
Bel 131 , 2440 Geel