• zondag 12 mei 2024 om 11 uur

Dvorak - Mijn Land of Mijn Liefde? is een theatraal concert door Ivan Pecnik, Florestan Bataillie en het Desguin Strijkkwartet met Wolfram Van Mechelen (viool), Ludovic Bataillie (viool), Rhea Van Hellemont (altviool) en Pieter-Jan De Smet (cello).

Na ‘Tsjaikovski’s geheim’ met Vic De Wachter presenteren ze een veelbelovend nieuw project rond Antonín Dvorak, hét boegbeeld van de Tsjechische Romantiek. Ze werken daarvoor samen met Ivan Pecnik, topacteur met een passie voor klassieke muziek. Het gezelschap richt de schijnwerpers op een componist die met een onmetelijke liefde voor zijn Boheemse thuishaven onsterfelijke muziek maakte. Zijn oeuvre telt vele meesterwerken waaronder symfonieën, strijkkwartetten, pianomuziek en opera’s.

Maar er was meer… Naast zijn muziek torste hij de last van de liefde. Het bleek een onmogelijke liefde waar hij zich niet in kon storten, hij had immers een reputatie hoog te houden als boegbeeld van de nationale beweging en vaderlandse trots. Dus trouwde hij met Anna, kreeg negen kinderen en een massa kleinkinderen, maar zijn hart lag ook elders…

Locatie

RElaX (Foyer Schouwburg Rex)
Smallestraat 2 , 2400 Mol