Jon Crispin

Willard Suitcases

  • woensdag 14 februari 2024 tot zaterdag 16 maart 2024

Naar aanleiding van de theatervoorstelling Finding Willard een reisverhaal over opbouw en verval, zorg en gemeenschap in de vorm van een multimediale, filmische voorstelling exposeren we een aantal foto's uit de collectie van Jon Crispin.

In 1995 ontdekte een medewerker van het voormalige Willard Psychiatric Center in New York op zolder een bijzondere schat: zo’n vierhonderd koffers van voormalige patiënten die tussen 1910 en 1970 in de instelling verbleven. De koffers bleken gevuld met persoonlijke spullen, zoals parfums, boeken, brieven of foto’s, maar ook met meer opvallende items zoals een krultang, een vals gebit, een legeruniform en een sitar.

De koffers werden overgebracht naar het New York State Museum, waar ze werden tentoongesteld als deel van de permanente collectie. Er werd ook een interessante webtentoonstelling ontwikkeld over de eigenaars van de koffers: The Lives They Left Behind: Suitcases from a State Hospital Attic. Dankzij fotograaf Jon Crispin, die na het bezoeken van de tentoonstelling de ambitie had om alle 400 koffers en hun inhoud op beeld vast te leggen, is er ook een prachtige verzameling foto’s online beschikbaar op zijn website.

Meer info over The Willard Suitcases vind je hier

Locatie

Exporuimte
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol