• donderdag 14 maart 2024 om 20 uur

Oklahoma, jaren 1920. Wanneer er olie wordt gevonden in het grondgebied van de Osage-stam, maakt hen dat op slag een rijk volk. Het lokt onmiddellijk een hele groep gelukszoekers en criminelen naar hun gebied. William 'King' Hale, een invloedrijke man, profileert zichzelf als ‘vriend’ van de Osage. Hij manipuleert zijn eigen neef Ernest tot een huwelijk met Osage-vrouw Molly. Wanneer meer en meer leden van de Osage-stam onder mysterieuze omstandigheden worden vermoord, neemt de pas opgerichte FBI de zaak op zich.

Wanneer legendarische filmmaker Martin Scorsese, ondertussen toch al 81, een nieuwe film uitbrengt, zijn alle ogen hier op gericht en de verwachtingen torenhoog gespannen. Zo ook met zijn nieuwste film die niemand minder dan Leonardo DiCaprio en Robert De Niro samenbrengt. De première in Cannes leverde alvast een staande ovatie van 9 minuten op én unaniem lovende kritieken. Een lang, maar verbluffend en ijzersterk epos dat een pikzwarte bladzijde in de Amerikaanse geschiedenis belicht en een nieuw artistiek hoogtepunt vormt in Scorsese’s rijke oeuvre. 

"Met Killers of the Flower Moon, meer gitzwarte historische kroniek dan western, blaast Martin Scorsese je genadeloos omver." ★★★★ – (Focus Knack)

Met: Lily Gladstone, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro

Filmkaart (beurtenkaart): 5 films + 1 gratis

  • Met de beurtenkaart kan je zes keer naar de film voor 30 euro.
  • De beurtenkaart is niet persoonsgebonden en blijft geldig tot één jaar na aankoop.
  • Te koop aan onze ticketbalie en online.

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Video