• dinsdag 23 april 2024 om 20.30 uur

Voor zijn nieuwe choreografie Adagiae werkt Koen De Preter samen met lokale performers van alle leeftijden. Kempense kerken en hun akoestiek en architectuur vormen het unieke decor. De Preter putte zijn inspiratie uit het boek ‘Adagia’ van de filosoof Erasmus, een boek vol spreekwoorden uit de Griekse en Romeinse Oudheid die ook vandaag nog gebruikt worden en tot de verbeelding spreken.

Haast je traag (festina lente)
Tijd onthult alles (tempus omnia revelat)
Iets uit de schaduw in het zonlicht brengen (ex umbra in solem educere)

Adagiae laat ons stilstaan bij eindigheid en eeuwigheid, verleden en toekomst. Samen met de dansers gaat de choreograaf op zoek naar verbondenheid over de generaties heen. Componist Lieven Dousselaere (PONI Collective, Tape Tum) schrijft/speelt live muziek: ambient, gitaar, beats en samples van klassieke muziek.

Deze voorstelling is de opvolger van ‘urBach’ van choreograaf Helder Seabra die in 2017 een groep Kempense jonge dansers in verschillende kerken liet schitteren.

De muziek wordt gecomponeerd en live uitgevoerd door Lieven Dousselaere en combineert ambient, gitaar, synthesizers en computer gegenereerde stemmen.

Zin om in dit uniek project zelf op de planken te staan?

Schrijf je in voor de audities van 23 en 24 september 2023 in Turnhout of Heist-op-den-Berg. Koen De Preter zoekt mensen die zin hebben om te bewegen, dansers, spelers, performers van 12 tot 90 jaar. (Dans) ervaring mag uiteraard, maar hoeft niet. Goesting om je onder te dompelen in de wondere wereld van een creatie volstaat!

i.s.m. Cultuurhuis de Warande (Turnhout), cc de Werft (Geel), cc Zwaneberg, (Heist-op-den-Berg) en cc ’t Schaliken (Herentals)

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter.

Locatie

Sint-Pieter en Pauwelkerk
Markt 1 , 2400 Mol