• zaterdag 20 januari 2024 om 19 uur

“Niemand kan Martine Tanghe vervangen, maar dat wilde ze wel, voor Morris.

Het heengaan van Martine Tanghe op 23 juli 2023 was ook voor muziekensemble Oxalys — en allen die betrokken waren bij het vertelconcert Morris — een donderslag bij heldere hemel.

Koenraad Hofman, artistiek directeur van Oxalys:
“Tijdens onze — veel te korte — samenwerking in de door pers en publiek enthousiast onthaalde voorstelling Morris hebben wij Martine leren kennen als een warme en krachtige persoonlijkheid die het sterke verhaal van Bart Moeyaert elke voorstelling meer vleugels gaf. Het was haar uitdrukkelijke wens om, wanneer zij er niet meer zou zijn, Morris verder te laten leven. De suggestie om Phara de Aguirre, een andere grote televisie-persoonlijkheid en tevens beste vriendin van Martine haar rol te laten overnemen voelde als de enige juiste keuze. Dat Phara toestemde om deze erfenis op zich te nemen vinden wij dan ook de mooiste hommage die we kunnen brengen aan één van de sterkste nieuwsankers van de voorbije decennia.”

Een vrieskoud avontuur waarvan je gaat gloeien. Over sneeuw die blijft liggen, een hond die gaat lopen en het belang van een naam.

Zo goed als elke dag moet Morris de berg op om de hond van zijn oma te zoeken. Het dier is een meester in ontsnappen. Ze heet niet toevallig Houdini. Net als Morris met de hond in zijn armen aan de tocht naar huis begint, valt de sneeuw met bakken uit de lucht. Van het ene op het andere moment staat de jongen er enkeldiep in. Boven op de berg snijdt de noorderwind. Het dal lijkt erg ver weg. Tot overmaat van ramp doet Houdini nog eens wat ze het liefste doet: ervandoor gaan. Morris weet zich even geen raad. Maar dan verschijnt in al dat wit ineens een lotgenoot met een grote mond...

Een nieuw verhaal van Bart Moeyaert, op muziek van Koen Brandt, gebracht door het klassiek ensemble Oxalys. Morris won de Boon-publieksprijs voor jeugdliteratuur.

Leeftijd

vanaf 8 jaar

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol