• zondag 21 april 2024 om 11 uur

Helaas moeten we deze voorstelling annuleren op vraag van het gezelschap. De voorstelling zal niet verplaatst worden naar een andere datum.

‘Between Introspect and Extravagance’. Aan de hand van twee werken horen we hoe deze contrasterende begrippen kunnen samenvloeien in muziek. Beginnen doet het Mosa Trio met ‘Between Tides’ van de Japanse componist Toru Takemitsu. Zoals de titel doet vermoeden, schetst Takemitsu in dit werk het moment tussen eb en vloed. Een moment van rust en introspectie, maar ook een moment van onderliggend conflict.

Hierna staat een meesterwerk voor pianotrio op het repertoire: ‘Geister Trio’ van Ludwig van Beethoven. Het tweede deel van dit Trio Op. 70 Nr. 1 deed diens leerling Carl Czerny denken aan de ‘Ghost’-scène uit de opening van Shakespeares Hamlet. Vanwege de ongewone schriftuur en onmiskenbaar griezelig klinkende sfeer draagt het stuk nog altijd de bijnaam ‘Geister Trio’.

Door de bijna onuitputtelijke energie die de leden van het jonge Nederlands-Belgische piano-ensemble steken in het doorgronden van hun repertoire, bevatten hun vertolkingen een grote expressie, veel innerlijke diepgang en een homogene interpretatie.

Met: Alexandra Van Beveren (viool), Paul Stavridis (cello) & Bram de Vree (piano)

Locatie

RElaX (Foyer Schouwburg Rex)
Smallestraat 2 , 2400 Mol