• vrijdag 1 maart 2024 om 12.15 uur

Ten Feet From Stardom… Hun stemmen zijn vaak wereldberoemd, maar hun carrière speelt zich af in de schaduw van de (wereld)sterren: de backing vocals.

Maar wat zou ‘Gimme Shelter’ van de Rolling Stones zijn zonder het vocaal vuurwerk van Merry Clayton? En ook ‘The Great Gig in the Sky’ van Pink Floyd zou zonder de messcherpe zang van Clare Torry maar een mager beestje blijken.

Ook hier in België hebben we van die briljante backing vocals rondlopen. Stemmen die al sinds jaar en dag het zout in de pap vormen van optredens en albums van legendarische artiesten, zowel nationaal, als internationaal. Chaka Khan, The Pointer Sisters, Clouseau, Rick Ashley, Cat Stevens, Sister Sledge, Black Box Revelation, Arno… De lijst is even eindeloos als indrukwekkend.

En nu plaatsen vier van die gouden stemmen zichzelf eindelijk eens in de spotlights: Nina Babet, Monique Harcum, Chantal en Steve Kashala. Begeleid door Bert Gielen (keyboards) en DJ Grazzhoppa (turntables) brengen ze de hoogtepunten van hun muzikale helden terug tot de naakte essentie: melodie, harmonie & groove!

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol