Openluchtfilm: Here We Are

Nir Bergman, Isr, 2021, 94’

  • vrijdag 5 augustus 2022om22 uur

Tamara heeft eindelijk een instituut gevonden waar haar inmiddels volwassen autistische zoon Uri de juiste aandacht en zorg kan krijgen. Haar opvatting over het opvoeden van haar zoon verschilt echter drastisch van die van haar ex-man Aharon, een werkeloze designer van middelbare leeftijd, bij wie Uri nog altijd in huis woont.

Aharon wil Uri zo lang mogelijk bij zich houden en hem de routine blijven bieden die zijn leven beheersbaar maakt. Als Uri niet weet wat hij moet vinden, denken of zeggen, bedenkt Aharon het wel voor hem. Hij kookt zo vaak als Uri wil diens lievelingsmaaltijd en laat hem de hele dag naar zijn favoriete film kijken, The Kid (1921) van Charlie Chaplin. Aharon verzet zich met alle kracht tegen Uri’s opname: eerst passief, uiteindelijk zeer actief.

Here We Are blijkt een subtiel, ontroerend en empathisch drama te zijn dat afrekent met de Hollywoodclichés over autisme, en dat vooral de verhouding tussen vader en zoon centraal stelt.

Met: Shai Avivi, Noam Imber, Smadi Wolfman

SLECHT WEER INFO

Indien we omwille van slechte weeromstandigheden de film niet in openlucht kunnen vertonen, wordt dit zo snel mogelijk aangekondigd op onze website (www.cultuurcentrum-mol.be), op onze Facebookpagina en op de locatie van de openluchtfilm.

Locatie

Binnenkoer De Zwaan
Markt 28 , 2400 Mol

Video