Openluchtfilm: The Great Escaper

Oliver Parker, 2023, UK, F, S, 96

  • vrijdag 19 juli 2024 om 22 uur

De 89-jarige Bernard Jordan ontsnapt, aangemoedigd door zijn vrouw Irene, uit zijn woonzorgcentrum en trekt naar Frankrijk voor de herdenking van D-Day, 70 jaar geleden. Jordan's stunt haalt zelfs het nieuws, zo kunnen zijn vrouw & medebewoners zijn verhaal thuis mee volgen. Hij vocht zelf op de stranden op die bloederige, historische dag en is vastbesloten om erbij te zijn voor het herdenkingsmoment. Wanneer hij ter plaatse een groep Duitsers tegenkomt die daar ook gevochten hebben, ontstaat er een speciaal moment van herkenning tussen de toenmalige vijanden.

The Great Escaper is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Wereldoorlog II-veteraan Bernard Jordan. Dit biografisch drama, verfilmd door Oliver Parker, heeft ondanks het zware thema ook een hele mooie en humoristische toets. Het was de laatste film voor de twee hoofdrolspelers, die ook 45 jaar eerder al eens samenwerkten. Michael Caine kondigde zijn pensioen aan en Glenda Jackson stierf een week na de screening van de film. De 90-jarige Michael Caine zet een sterke prestatie neer als Bernard Jordan, een waardig laatste wapenfeit.

Met: Michael Caine, Glenda Jackson, Danielle Vitalis…

"Michael Caine and Glenda Jackson exude ineffable class. The two British icons bring a huge amount of joy to the heartwarming true story of Bernard Jordan." ★★★★ - The Guardian

De Zwaan (bij slecht weer in Zaal ’t Getouw)

Locatie

Binnenkoer - De Zwaan
Markt 28 , 2400 Mol

Video