Phara de Aguirre vervangt Martine Tanghe in voorstelling 'Morris'

Het heengaan van Martine Tanghe op 23 juli 2023 was voor velen een donderslag bij heldere hemel. Wij hadden graag Martine nog ontvangen in onze schouwburg, samen met Muziekensemble Oxalys, voor het vertelconcert 'Morris'. Ensemble Oxalys liet ons zopas weten dat ze in VRT-journaliste en oud-collega Phara de Aguirre een waardige vervangster vonden voor Martine Tanghe.

Koenraad Hofman, artistiek directeur van Oxalys:
“Tijdens onze — veel te korte — samenwerking in de door pers en publiek enthousiast onthaalde voorstelling Morris hebben wij Martine leren kennen als een warme en krachtige persoonlijkheid die het sterke verhaal van Bart Moeyaert elke voorstelling meer vleugels gaf. Het was haar uitdrukkelijke wens om, wanneer zij er niet meer zou zijn, Morris verder te laten leven. De suggestie om Phara de Aguirre, een andere grote televisie-persoonlijkheid en tevens beste vriendin van Martine haar rol te laten overnemen voelde als de enige juiste keuze. Dat Phara toestemde om deze erfenis op zich te nemen vinden wij dan ook de mooiste hommage die we kunnen brengen aan één van de sterkste nieuwsankers van de voorbije decennia.”

'Morris' is een verhaal van Bart Moeyaert, op muziek van Koen Brandt, gebracht door het klassiek ensemble Oxalys. 'Morris' won de Boon-publieksprijs voor jeugdliteratuur. Meer info over de voorstelling vind je hier.

Gepubliceerd op vr 8 september 2023 - 11.15 uur