• donderdag 30 november 2023 om 20.15 uur

Toen Raymond in 2015 op de Gentse feesten na zes uur spelen en drie toegiften op Algemene Aanvraag van het publiek nog maar eens moest terugkeren, kon hij niets anders meer doen dan drie simpele akkoorden in te zetten en wat zinnen te prevelen: “hier zijn we weer, weer nog een keer, voor jullie nog een keer” en als refrein: “op algemene aanvraag, algemene aanvraag…” Nu, zeven jaar later, is het nummer afgewerkt. Het is meteen ook de titel van de nieuwe theatertour. Raymond put daarin uit zijn oeuvre van vijfhonderd liedjes, desnoods mét toegift.

Want net zoals de seizoenen, verse mosselen en de nieuwe beaujolais is er ook telkens weer een nieuwe ‘Raymond’. Een onverslijtbare volksheld die ook als prille zeventiger naar de roodfluwelen gloed van de spots en zijn trouw publiek gezogen wordt. Zijn eeuwig heilig vuur in combinatie met zijn muzikantenbloed resulteren in nieuw werk en een karrevracht klassiekers om zijn fans mee te verwennen.

Samen met zijn groep staat Raymond van het Groenewoud paraat om met zijn indrukwekkende muziekencyclopedie als rugzak in te gaan op de lokroep van de podia.

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol