Recordaantal bezoekers voor film in Cultuurcentrum Mol

We beleven momenteel het beste filmjaar in lange tijd. Sinds 1 januari genoten maar liefst 2.683 bezoekers van een film in Zaal ’t Getouw. Daarmee doet de filmprogrammatie het nu al beter dan het hele jaar 2022. Zes vertoningen waren volledig uitverkocht. Nog tot eind mei kan je elke donderdagavond terecht in Zaal ’t Getouw voor recente kwaliteitsfilms. Daarnaast is er ook een aanbod documentaires en familiefilms. Het volledige aanbod vind je hier.

Met meer dan 2.500 verkochte kaartjes in drie maanden tijd scheert het filmaanbod in Cultuurcentrum Mol hoge toppen. Ter vergelijking: in 2022 klokte het cultuurcentrum af op 1.996 filmbezoekers over een heel jaar. Het grote aanbod Belgische kas-successen – denk maar aan films als ‘Close’, ‘Zillion’ of de documentaire ‘Onze Natuur’ – droeg bij aan dit mooie resultaat. Ook bij andere vertoningen zien we de bezoekerscijfers opmerkelijk stijgen in vergelijking met de voorbije jaren.

Donderdag filmdag

Donderdag is de vaste filmavond in Zaal ’t Getouw. Op het programma staan recente kwaliteitsfilms uit alle hoeken van de wereld. Daarnaast is er elke eerste maandag van de maand een spraakmakende documentaire. We denken ook aan de kleinste filmliefhebbers, met maandelijks een fijne familiefilm op woensdagnamiddag.

Zomeraanbod openluchtfilms

Het filmprogramma loopt nog tot eind mei. Tijdens de zomermaanden juli en augustus presenteren we de ondertussen gekende openluchtfilms op De Zwaan. Benieuwd welke films de komende weken en maanden op het programma staan? Je vindt hier het volledig overzicht.

Investering in nieuwe filmapparatuur loont

In 2020 investeerde het cultuurcentrum in een nieuw cinemasysteem. Hiermee kunnen we films vertonen in de beste beeldkwaliteit én hebben we bovendien toegang tot een breder filmaanbod. Doordat we de meeste films nu ook snel na hun releasedatum kunnen vertonen, kunnen we met ons programma ook korter op de bal spelen. De investering vertaalt zich duidelijk in stijgende bezoekerscijfers.

Gepubliceerd op do 6 april 2023 - 11.56 uur