Dirk Wildemeersch

Retrospectieve tentoonstelling

  • vrijdag 31 mei 2024 tot zondag 9 juni 2024

Dirk Wildemeersch werd geboren in 1946 te Antwerpen en woonde tot aan zijn overlijden in Schoten. Hij studeerde aan het Nationaal Hoger Instituut van Antwerpen en was jarenlang leraar teken- en schilderkunst aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Mol.

“Men kan Wildemeersch’ oeuvre lezen als een visuele autobiografie, een van uur tot uur bijgehouden dagboek, maar dan wel met weglating van elke verwijzing naar enige anekdotiek. Voor zijn werk vond hij inspiratie zowel in zijn directe omgeving als in de beeldenvloed die dagelijks op ons wordt losgelaten. Zichzelf en de dingen bevragen en ze optekenen, daar was het hem om te doen”.

“Het schilderen zelf werd bij Dirk het verhaal. Voor de kunstenaar was het enige verhaal de mens zelf in al zijn kwetsbaarheid. Zonder kwetsbaarheid is er immers geen kracht. De zwier waarmee Dirk kleuren plaatste op doek, lijkt de vanzelfsprekendheid zelf. Het was het proces van een jarenlange omgang en leven met beeld en materie dat op een bepaald moment zijn enige mogelijke, weloverwogen invulling krijgt. Zijn heel persoonlijk kleurenpalet en zijn unieke kijk op de wereld - onze wereld, maakten Dirk Wildemeersch tot een heel bijzonder kunstenaar.” 

Welkom op de vernissage op vrijdag 31 mei om 19 uur!

Locatie

Exporuimte
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol

Organisatie

August Vermeylenfonds Mol
Website
www.gemeentemol.be/august-vermeylenfonds-mol