• vrijdag 24 november 2023 om 20.15 uur

Rey Cabrera werd tachtig jaar geleden in Dos Caminos op 25 km van Santiago de Cuba geboren. Dus werkelijk in de bakermat van de ‘Son’. Vader Cabrera was erg muzikaal aangelegd, zong en speelde ‘tres’ (een Cubaanse gitaar met 3x2 snaren). Samen met zijn oudere zonen vormde hij een orkestje en ze speelden op zowat elk feestje in de bergen rond Santiago.

Met zijn jongste zoon had vader Cabrera echter een bijzondere band. Vader en zoon waren onafscheidelijk en muziek werd de kleine Rey met de paplepel ingegoten. Eliades Ochoa groeide uit tot zijn beste vriend en ze speelden lang samen. Ochoa kwam later overigens bij The Buena Vista Social Club, het project van Ry Cooder, terecht.

Rey bleef echter lang trouw aan ‘Trinchera Agraria’, de groep die hij met Eliades had opgericht. Later wordt Rey directeur van ‘Corazon de Son’, begeleidingsgroep van Maria Ochoa. Tijdens een wereldtournee in 2002 blijft Rey echter in Brussel hangen en sticht hij de band Rey Cabrera y sus Amigos.

Met: Rey Cabrera (zang & gitaar), Nelson Garzón (güiro), David Ramos (piano), Humberto González (bas), Leonid Muñoz (percussie), Juan Carlos Rosquete (sopraansax) & Rubén Hernandez (trompet)

Locatie

RElaX (Foyer Schouwburg Rex)
Smallestraat 2 , 2400 Mol