Robin Broos & Tom 'Pélé' Peeters

The Belgian Soundtrack

  • dinsdag 7 november 2023om20 uur

Denk jij dat ons land enkel de afgelopen jaren parels uit de filmgeschiedenis produceerde? Dan stelt deze weetjesvoorstelling over muzikale Belgen in de cinema je beeld meteen wat bij.

Heeft Ennio Morricone ooit in België gewerkt? Wat deed Herman Van Veen in een Vlaamse seksfilm? Hoe werd een pralinemaker/gynaecoloog/muzikant ook cineast? Welke Belg mocht er bijna de muziek schrijven voor ‘The Mission’? En wat hebben ‘The Hunger Games’, ‘Jurassic Park’ en ‘The Whale’ met elkaar gemeen?

De filmgeschiedenis zit vol verrassende verhalen… als je maar lang genoeg graaft. Robin Broos (filmjournalist, auteur en presentator van ‘The Original Soundtrack’ op Klara) en Tom ‘Pélé’ Peeters (muzikant/componist/ Ennio Morricone-connaisseur) duiken in de Belgische filmgeschiedenis op zoek naar muzikale parels, opvallende rariteiten en straffe story’s.

Hun relaas is een show vol leuke wetenswaardigheden, pittige anekdotes, muzikale vergelijkingen, verrassende mash-ups en héél veel fragmenten. Een avond voor wie houdt van film, muziek of de combinatie van beiden.

The Belgian Soundtrack is een productie van Robin Broos, Tom Peeters en Fonk vzw.

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2 , 2400 Mol