• vrijdag 15 december 2023 om 20.15 uur

Het zal Plato wel niet geweest zijn die zei: “Om goed solowerk te verrichten, moet je te rade gaan bij iemand anders”, maar het is daarom niet minder waar.

Kijk maar naar Ruben Block: supertalent en rockvedette in België, Nederland en omliggende landen, toegewijd zanger/gitarist en frontman van het rockfenomeen genaamd Triggerfinger. Om een eerste soloplaat te maken, ging hij te rade bij Mitchell Froom, Amerikaan en producer van o.m. Crowded House, Elvis Costello, Suzanne Vega, Paul McCartney, Sheryl Crow en… Triggerfinger.

De muziek die hij als Ruben Block maakt, is grillig, soms donker, soms voorzien van bijna kubistisch klinkende riffs, altijd gewapend met kleine vocal hooks, en teksten waarin licht en duisternis elkaar bij de hand nemen en een vreemde dans inzetten. Die combinatie van somber- en vrolijkheid werd door Froom fraai omschreven als Rubens “instinct to keep the worry out of it”.

En zo ontstond een album met veel moois, veel intelligente instinctiviteit, veel Ruben Block, die dichter dan ooit tevoren bij zichzelf uitkomt. En zo doende de tent omverblaast. Dat belooft…

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol

Video