• woensdag 16 oktober 2024 om 20 uur

In deze beklijvende voorstelling selecteert verteller/oorlogsreporter Rudi Vranckx, samen met muzikanten Wigbert, Elsje Helewaut, Gertjan Van Hellemont en Serge Feys, passende songs bij zijn aangrijpende verhalen en beelden. Liedjes van bijvoorbeeld Billy Joel, John Lennon, Patti Smith, Phil Collins, Procul Harum, Billie Holiday en ook een vleugje Bach.

In Kleine Helden geeft dit bonte gezelschap een gezicht en een stem aan gewone mensen die in de moeilijkste omstandigheden boven zichzelf uitstijgen. Het wordt een inspirerende voorstelling vol hoop in bange tijden.

“Een ontdekkingsreis langs 35 jaar oorlog, bevrijding, verzet en hoop. In al die jaren ben ik op zoek gegaan naar de stem van kleine helden in hun moedige bescheiden daden van verzet, druppels op de gloeiend hete plaat. Vaak, bijna altijd in de duisternis van de nacht, klinkt er daarbij muziek. Soms weemoedig, vaak opstandig. Het is een taal die ons allemaal verbindt. Laat me je meenemen op een tocht vol verhalen, getuigenissen, herinneringen van jaren aan het front. Van de val van de muur tot Oekraïne, een persoonlijke geschiedenis in muziek en beeld.”  (Rudi Vranckx)

Locatie

cc 't schaliken
Grote Markt 35 , 2200 Herentals

Organisatie

cc 't schaliken
Website
www.schaliken.be/