• woensdag 19 oktober 2022om20.15 uur

Tijdens TAZ ON TOUR ontdek je de nieuwe tendensen in theater gebracht door een topselectie uit het Jong Werk van TAZ 2022, het programma waar beloftevolle jonge makers een podium krijgen. 

De selectie voor de tournee is bekend en we verwelkomen graag Jonas Baeke en Jef Hellemans met 'Pinokkio' op ons podium.

Pinokkio - Masterproef van Jonas Baeke en Jef Hellemans

Ooit was hij een boom. Nu moet hij leven als mens: dankzij zijn benen kan hij zich voortbewegen van punt naar punt. Met zijn ogen kan hij jou bekijken. Door zijn mond te gebruiken kan hij klanken opwekken om contacten te leggen. Maar vanbinnen is er enkel honger.

Nu moet hij werken.

We zien de beroemde houten cyborg als een hedendaags figuur die probeert op te groeien in een overvloed aan keuze. Ondanks die grenzeloosheid vindt hij nergens vervulling. Buiten de werkelijkheid van het logge lichaam waarin hij zichzelf voortsleept, schijnt alles vloeibaar of vluchtig. En zelfs zijn eigen lijf valt niet te bedwingen.

Pinokkio is een schijnbaar lichte voorstelling over lichamelijkheid, plezier zoeken en doodgaan, geïnspireerd op het gelijknamige boek van Carlo Collodi uit 1883.

concept Jonas Baeke en Jef Hellemans
regie/tekst Jonas Baeke
spel Jef Hellemans, Colette Goossens, Lieselot Siddiki en Elias Degruyter 
geluid Margy Regniers en Jonas Baeke 
kostuum Lucie Plasschaert en Louis Verlinde
affiche Bjorn Floreal
mentoren Joachim Robbrecht en Jan Steen

Locatie

Schouwburg Rex
Smallestraat 2 , 2400 Mol